Kronikak eta Emaitzak / Crónicas y Resultados 2019/02/02-03

NESKAK

Emozio eta intentsitate handiko jardunaldia asteburukoa.

CIMDEko infantilek ezin izan zuten Legazpi garaitu haien etxean (21-18), partidu oso bedindu btean. Arbitroek ez zuten beren egun onena izan, aurkariei defentsa desegokia egiten utzi baitzieten, gureak desabantailan jarriz.

PNEUMAXek, beririz, partidu ezin biribilagoa jkoatu zuen Irunen Bidasoaren aurka (8-25). Oso eroso eta seguru aritu ziren gureak, bai defentsan eta bai erasoan. Denboraldiaren lehen zatia sentsazio oso onekin itxi dugu.

BACALAOS ALKORTAk irabaztea lortu zuen Ereintzaren aurka (16-12). Partidu biribila gure txikiena, ia eraso guztietan gola eginez eta bikain defendatuz. Zuen garapena bide onetik doa.

DARIOko neskek ere irabaztea lortu zuten partidu bikain bat egin ondoren (23-18, Urolaren aurka). Partidu zaila printzipioz, baina ezagun da jarrera egokiarekin eta kontzentrazioarekin helburu guztiak lor daitezkeela.

NEURRIko kadeteek ezin izan zuten Aiala B garaitu Zarautzen (26-24). Gure defentsa ez zen gotorra izan lehen zatian, eta horrek 5 goleko abantaila eman zien aurkariei atsedenean. Bigarren zatian hobetu zuten gureek, batez ere bikain aritu ziren hegal jokalarien bidez amaituz jokaldiak.

TECNIFUELLEk (16-15) galdu zuen Aiala D-ren aurka. Ondo hasitako partidua, markagailuan aurretik joanez. Bigarren zatian pixka bat jaitsi ziren gureak eta aurkariak gogor aritu ziren defentsan, eta horrek ekarri zuen porrota.

Euskal Ligako SALENTO GELATIko kadeteek irabazi egin zieten Irunen Bidasoakoei (27-30). Partidu biribila Artalekun gure neskek jokatu zutena. Ideiak oso garbi izan zituzten, bai defentsan eta bai erasoan,  alde ederra hartuz. Amaieran erlaxatu egin dira gureak, eta hurbildu egin zaizkigu markagailuan. Markoan sartzeko partidua. Gero eta gehiagora doaz neska hauek.

Lurralde Ligako ARILANeko jubenilek erraz irabazi zioten Bergarari (27-19) Olaizagan. Udaberiko Txapelketako lehen partidua. Irabazi arren, ez ginen egon oso kontzentratuta, eta partidua flojo samarra izan zen, defentsan eta erasoan. Lanean segitu behar da.

Euskal Ligako ASTIGARRAGA jubenilek galdu egin zuten Zuazoren aurka etxean (21-22). Eguraldia bezala, aldakor joan da partidua, argiune eta beltzuneekin. Lehenbiziko partea oso grisa gurren aldetik (8-16 atsedenera). Bigarren zatian askoz hobeto eta irauli ederra markagailuan: 21-20 jarri gara partidua amaitu baino 3 minutu lehenago. Esfortzua ez zen nahikoa izan, eta galdu egin genuen azken txanpa horretan.

Amaitzeko, LAUKOko seniorrek ere ezin izan zuten Basauri garaitu etxean (21-27). Partidu berdindua lehen zatian, abantailak alde batera eta bestera joanez (13-15 atsedenean). Bigarren zatian erasoan erabaki ezinik aritu ziren gureak, eta aurkariek pixkanaka markagailuan joatea lortu zuten. Partidu ona gure neskena, baina gorabeheratsua, eta badakigu lehenbiziko sailkatuak ez dituela barkatzen bajualdiak. Akatsetatik ikasi behar dugu, eta lanean segitu, ask falta baita helburua lortzeko.

MUTILAK

Bera-Bera 25 – 22 Karakate Jatetxea

Partidu polita izan zen, nahiz eta galdu. Izan ere, partidu hau Donostian jokatzekoa zen, baina Bera Berakoek arazoak zituzten kantxarekin, eta lehenengo partidua hemen jokatzeko eskatu ziguten. Nola talde bakoitzak bi partidu jokatu behar dituzten elkarren artean, honela jokatzea aukeratu zen. Bigarren partidua haien kantxan jokatuko da.

Partiduari dagokionez, esan behar da gure taldeak intentsibitate handiz egin zuela bere lana, baina ezin izan zuten haien defentsa gainditu. Izan ere, Bera Berakoek jokalari altuak zituzten, eta zaila zen haien kontra jokatzea. Hala ere, gureak azken momentuan ez ziren behera etorri eta aurkarien abantaila murriztea lortu zuten.

Beristain 24 –  17 Zarautz ZKE

Nahiz eta neguan sartuta egon, gure taldeak hasiera ezin hobea eman dio Udaberriko Txapelketari. Bezperan Bosko Deunaren eguna bete-betean ospatu eta gero, garaipen landua eskaini zien taldeak jarraitzaile guztiei beste behin. Inoiz entzun dugu festa giroan alaitasuna eta poza nagusi izaten direla, eta hala dela ziurtatu da asteburu honetan. Gai hau hurrengoan aztertuko dugu, biharamona uxatu ondoren.

Gurasoak zeharo asebetuta gaude jadanik.

Corazonistas 28 – 28 Urkunde

Partidu borrokatua atzo Gasteizen jokatu zena: partidu osoan markagailuan alde handirik gabe joan eta gero, azken segunduetara gol baten abantailarekin iristea lortu genuen: azken jokaldian sartu ziguten gola, area garbi-garbi zapaltzen ari zela. Pena.

Mutilak ondo borrokatu ziren. Aurrera, mutilak!

Corazonistas 28 – 24 Gaurve

Larunbatean Gaurvek Gasteizeraino bidaiatu zuen, Corazonistas taldeari aurre egitera, hotz handiko arratsalde baten. Lehen zatia, defentsa onari esker, 13-11 bukatu zen. Bigarren zatian hobeto jokatzeari esker emaitza berdintzea lortu zen, baina azkenengo minutuetan abantaila hartu zuten gasteiztarrek, eta 28-24ko emaitzarekin bukatu. Lanean segi behar da.

Alcorta Forging Group 23 – 31 Anaitasuna

Baja garrantzitsuak zituen gure taldeak, baina, hala ere, aurre egin zien aurkariei, eta amaierara arte etsi gabe jokatu zuten. Lehenbiziko 15 minutuak nahiko brdinduta joan ziren, baina handik aurrera, arbitroak denentzat lan txarra eginez, Anaitasunak markagailuan alde egitea lortu zuten (atsedenera 8 golen aldez joan ziren). Bigarren zatian desberdintasuna murriztu zuten gureek, eta ez zuten etsi amaierara arte, baina garaipena urrun zegoen.

Lana eta esfortzua eginez, eta konstantziarekn, iritsiko dira emaitza onak.

Segi hórrela!

Gora Alkorta!

CHICAS

Jornada intensa de partidos y de emociones. Las infantiles del CIMDE no pudieron contra el Legazpi en su casa (21-18). Partido muy igualado en el que los árbitros no tuvieron su mejor día, permitiendo una defensa inadecuada de las contrarias, lo que hizo que jugáramos en inferioridad de condiciones.

El PNEUMAX, en cambio, jugó un partidazo contra el Bidasoa en Irún, venciendo (8-25). Encuentro en el que jugamos cómodas y con seguridad, tanto en ataque como en defensa. Cerramos la primera parte de la temporada con muy buenas sensaciones.

El BACALAOS ALKORTA logró la victoria contra el Ereintza (16-12). Partido muy bueno de las pequeñas, anotando en casi todos los ataques y defendiendo a tope. Vuestra progresión está siendo fenomenal.

Por otra parte, nuestras chicas del DARIO vencieron en un partido muy completo contra el Urola (23-18). Partido que a priori no era fácil, pero con actitud y concentración se demuestra que todas las metas se pueden lograr.

Las cadetes del NEURRI no pudieron contra el Aiala B en Zarautz (26-24). Nuestra defensa no fue muy contundente en el primer tiempo, lo que hizo que ellas se fueran con 5 goles de ventaja al descanso. En la segunda parte mejoramos, y sobre todo finalizando las jugadas por los extremos, que estuvieron muy acertadas.

El TECNIFUELLE perdió (16-15) contra el Aiala D. Encuentro donde hemos empezado muy bien, llevando la iniciativa en el marcador hasta el descanso. La segunda parte bajamos el pistón y ellas se emplearon con dureza en la defensa, lo que hizo que se nos escaparan los dos puntos.

El Juvenil Territorial ARILAN se impuso en un cómodo partido (27-19) contra el Bergara en Olaizaga. Primer encuentro del Torneo de Primavera. A pesar de la victoria, no estuvimos del todo concentradas y el encuentro fue flojo tanto en defensa como en ataque. Hay que seguir trabajando.

Las cadetes del SALENTO GELATI de Liga Vasca ganaron en Irún contra el Bidasoa (27-30). Muy buen partido de nuestras cadetes en Artaleku. Desde un principio con las ideas claras tanto en defensa como en ataque logrando una renta a nuestro favor de varios goles. Al final nos hemos relajado y el Bidasoa ha reducido la diferencia en el marcador. De todas maneras partido para enmarcar. Estas jugadoras cada vez van a más.

El Juvenil de Liga Vasca ASTIGARRAGA perdió contra el Zuazo (21-22). Grises y claros como el tiempo… así ha sido el partido. Primera parte gris de nuestras chicas en el que las rivales fueron muy superiores, 8-16 al descanso. La segunda mitad con mejoría notable de las nuestras y gran remontada, poniendo contra las cuerdas a las de Barakaldo hasta conseguir ponernos 21-20 a falta de tres minutos. Al final nuestro esfuerzo no fue suficiente para lograr los 2 puntos.

Para terminar, comentar que el senior LAUKO tampoco pudo contra el Basauri  en Elgoibar (21-27). Partido igualado en la primera parte, con ventajas para los dos equipos (13-15 al descanso). En la segunda parte estuvimos más atascadas en ataque, y el rival poco a poco se nos fue en el marcador. Buen partido de las nuestras, pero con altibajos, y contra el primero de la clasificación no se pueden tener esos bajones. Aprender de los errores y a seguir trabajando, que queda mucho para el objetivo final.

CHICOS

Fue un partido bonito el que hicieron los de Karakate. En un principio este partido era de jugarse en Donostia, pero los de Bera Bera nos pidieron jugar este primer partido con ellos en, Elgoibar porque tenían problemas con su cancha, y así se ha hecho. Como los partidos son a doble vuelta, el siguiente que nos corresponda jugar con ellos será en Donostia.

Volviendo al partido, subrayar el talante con el que los nuestros han desarrollado su trabajo, con gran intensidad. En el segundo tiempo han seguido luchando con las mismas ganas a pesar de tener delante de ellos a algunas torres difícilmente superables. Al final el resultado fue decoroso pese a la pérdida del partido por tres puntos

Aunque estemos en pleno invierno, el equipo no podía dar un mejor comienzo al Torneo Primavera. Después de celebrar de lleno la víspera el día de San Juan Bosco El Grande, el equipo nos ha dedicado una victoria bien trabajada a todos los seguidores. Alguna vez hemos escuchado que en ambiente de fiesta la alegría y el buen humor son los que mandan y este fin de semana lo hemos confirmado. Este tema lo analizaremos en otra ocasión, después de darle pasaporte al aje.

Los padres y madres estamos plenamente satisfechos desde el día de autos.

Corazonistas 28- Urkunde 28

Partido muy disputado el jugado ayer en Vitoria; después de ir todo el partido entre dos arriba y dos abajo en el marcador, conseguimos llegar con un gol de ventaja a los 30 segundos finales, pero en la última jugada los contrarios metieron un gol con un pie pisando el área claramente. Buena actitud la de los chavales y a seguir. Aupa mutillak.

El sábado, el Gaurve se desplazó hasta Vitoria para jugar contra el Corazonistas en una tarde muy fría, nos defendimos bien en una primera parte muy disputada en la que se llegó en desventaja (13-11); en la segunda tuvimos menos fallos y equilibramos el marcador hasta los últimos minutos, en los que tuvimos muchos fallos y sacaron ventaja los vitorianos (28-24).

Hay que seguir trabajando.

Nuestro equipo mermado con bajas importantes plantó cara y no dio el partido por perdido en ningún momento; pese a lo abultado del marcador, hicimos una primera parte en la que los primeros 15 minutos fueron igualados. A partir de ahí, con un arbitraje malo para todos, el Anaita aprovechó para irse en el marcador acabando la primera parte a 8 goles de diferencia.  La 2° parte estuvo más igualada: conseguimos recortar diferencias durante muchos minutos, El equipo  no  dejó de pelear hasta el pitido final.

Con trabajo, esfuerzo y constancia los resultados acabarán llegando.