Kronikak eta Emaitzak / Crónicas y Resultados 2019/11-12/29-30-01

NESKAK

Ordizia 22-21 PNEUMAX Elgoibar

Partida hasieratik oso berdindua joan da eta markagailuaren jabea momentu oro aldatuz zebilen. Aldiz, gure defentsa onak, azkenengo 10 minutuetan eraso azkarrak egitea lortu, eta atsedenaldira 8-11 joan gara. Atsedenaldian hobetzeko genituen gauzak komentatu ditugu, lehenengo zatian izandako arazoak ikusita. Ordea, bigarren zatian, lokarturik hasi dira neskak, eta 4-0 partziala egin digute ordiziarrek. Momentu horretan, “Time Out-a “ eskatu, eta hobetzeko zituzten gauzak komentatu dizkiet. Handik aurrera guk dakigun eskubaloia jokatzen hasi gara, eta 20-20 jarri gara markagailuan. Aldiz, azkenengo minutuetako urduritasunak arbitroak ere jasan ditu eta 21-21 gaudela, beste taldeko neska batek mina hartu eta nik arbitroari denbora gelditzeko esan diot. Berak ez dit jaramonik egin eta azkenengo 30 segundoetatik 20 pikutara joan dira. Zoritxarrez, azkenengo hamar segundoetan, ordiziarrek gola sartu eta lehen aipatutakoagatik denbora gabe gelditu gara.

Orio 27-11 BACALAOS ALKORTA Elgoibar

Partidaren hasieratik aurkariak gure gainetik jarri ziren, ez genuen haien erasoa gelditzea lortu, eta gure erasoan ez genituen haien ahulguneak ondo aprobetxatu. Lan asko dago aurretik eta horretan jarraitu behar dugu, entrenamenduetan landutakoa partidan islatu arte.

DARIO Elgoibar 20-20 Orio

Lehenengo zati ona: defentsan indartsu, korrika igotzen eta erasoan eroso jokatzen. Bigarren zatian berdin jarraitu dugu, baina bukaeran defentsan ahulak izan gara eta horrek erasoan eragin du.

CIMDE Elgoibar 16-6 Pulpo

Partida nahiko txarra gure neskek jokatutakoa. Erasoan ezin golik sartuta beraiek eginiko defentsaren aurrean. Defentsari dagokionez oso ondo beraien artean laguntza asko ematen. Lanean jarraitzera, gauza asko daude eta hobetzeko.

Jauja 20-21 TECNIFUELLE Elgoibar

Partida ezohikoa. Partidaren zati handiena kontrolpean izan dugu, baina bidarren 6-0 defentsak asko zaildu dizkigu gauzak. Partida berdindu digute, baina hala ere garaipena lortu dugu. Atezainaren eta hegalekoen lan bikaina, batez ere bigarren zatian. Pozik taldearen jarreragatik eta jokalarien arteko giro onagatik. Gora Tecnifuelle!

NEURRI Elgoibar 23-24 Tolosa

Bigarren astea partida txar bat jokatzen, nire ustez gu baino gutxiago den talde baten aurka. Defentsan, agresibitate gutxi eta erasoan beraien 5-1 defentsarekin lateral batean ezin genuen gol errazik sartu. Lanean jarraitu behar dugu, baina gogo eta intentsitate handiagoarekin atera behar gara partidetan

ASTIGARRAGA GYS SPORT Elgoibar 20-30 Usurbil

Lehen faseko azken partida. Lehen zatian kostatu zitzaigun partidan sartzea, eta usurbildarrak aurretik jarri ziren. Denborak aurrera egin ahala, erosoago aritu ziren gureak, eta 10-14 iritsi ginen atsedenera.

Bigarren zatian, ez genuen lortu gurea ematea, eta baloi-galderak eta jaurtiketetan akatsak izan genuituen, eta kontraeraso  asko egin zizkiguten. Zazpigarren amaitu dugu fase hau, bi garaipen lortuta. Meritu handia gure neskena. Zorionak!

Ereintza 20-19 SALENTO GELATI Elgoibar

Guk dakigun mailara ez gara iritsi: nahiz eta defentsan lehen zatian baloiak errekuperatu eta bigarren oleadan golak lortu, ez da izan nahikoa. Deskantsuan, 10-12.

Bigarren zatian erroreekin hasi gara eta markagailuan gerturatu zaizkigu, eta azken momentuan batengatik galdu dugu.

Pena, 2 puntuk ihes egiten utzi ditugu, baina lanean jarraituko dugu.

Ereintza 19-24 ARILAN Elgoibar

Hasieratik oso kontzentratuta irten gara eta bai defentsan eta erasoan oso ondo ibili gara. Lehen zati bukaeran markagailuan gerturatu dira, baina abantailarekin bukatu dugu: 9-14 deskantsuan.

Bigarren zatian Ereintza gogor irten da kantxara, baina ez diegu gerturatzen utzi. Bi puntu garrantzitsu lortu ditugu 4 jardunaldiren faltan lehen fasea bukatzeko.

LAUKO Elgoibar 38-21 Bera Bera

Partida ona aste honetan jokatutakoa, lehenengo zatian defentsari esker lortu genuen erasoan lasaiago jokatzea eta aldea ateratzea. Deskantsuan, 18-11.

Bigarren partean, hasiera oso ona, defentsa onarekin eta porteria ezin hobearekin; lehenengo 10 minutuetan ez ziguten golik sartu, eta gu kontraerasora erraz irteten ginen, aukera errazak edukiz golak sartzeko.

Bukaeran erlaxazio pixka bat izan genuen, eta beraieri gol errazak sartzeko aukera eman genien.

Gogor entrenatzen jarraitu behar dugu urteko azkenengo partida topera jokatzeko

MUTILAK

Alcorta Forging Group Elgoibar 25-25 Eibar Eskubaloia

Urtero legez, afizioa egiten duen horietako partidua izan zen zapatuko derbia Elgoibar eta Eibartarren artean.

Partida lehiatua izan zen non Eibartarrek lelengo zatian min handia egin zuten erasoan pibotearen konexioarekin, halere gure mutilak Eibartarren planteamendu hortara egokitu ziren laguntza bidezko defentsa burutuz eta honek emaitz positiboa ekarri zuen Eibartarren pibotearen garrantzia erasoan murriztuz. Erasoan, pixkanaka pixkanaka joan ginen sartzen partiduan jokaldi eraginkorrak landuz non lelengo zatiaren amaieran Eibartarren alde gol bateko errentarekin isladatzen zuen markagailuak.

Esanbeharra dago, jarraitzailez josia egon zela Olaizaga kiroldegia eta beraien aupadekin 20. Minutuan gure mutilak 3 goleko errentarekin jarri ziren, 23-20.

Azken minutuak erritmo bizikoak izan ziren bi porterietan abaguneak izanez. 12 segundu falta zirela 25-25 adierazten zuen markagailuak eta ozta-ozta baina garaipena ez zen geratu etxean azken segunduko jaurtiketa batek zurtoina ikutu baizuen.

Seguru gaude garaipena laster etorriko dela, mutilak askoz hobetoago aurkitzen dira kantxan eta gertu dute nahi duten helburua.

”Aupa sanlo” segi horrela

Usurbil 32-27 URKUNDE Elgoibar

Hasieran gogotsu atera ziren gure mutilak eta kantxan joan-etorriak abiadura bizian izan ziren, horrek nahi du esan intensitatea eta seriotasuna jokoan pausoz pauso gogortzen ari dela, batez ere bigarren faserako.  Atsedenaldian, 14-13 atzetik.

Bigarren zatian, lehenengo minutuetan markagailua parekatzea ere lortu genuen, 17 – 17, baina azkenean usurbildarren freskotasuna eta gauza onak erakutsiz kantxan, nahiko adierazi ziguten gehiago izan zirela lehian, zuloak bilatuz, batez ere hegaletatik eta jaurtiketak porteriara zuzenduz. Azkenean, 32-27 galdu genuen.

ZUBACOR Elgoibar 28-23 Zarautz D

San Andres ondorengo partida benetan arraroa. Gure lehen partida irabazi eta gero, ondorengoari  heldu diogu hasi baino lehen irabazita izango bagenu bezala. Defentsan partida kaxkarra egin dugu, gol gehiegi jasoz. Hurrengo erronka prestatu besterik ez dugu defentsan oinarrituriko garaipenaren bila joateko. Zorionak, mutilak, hurrengoari gogotsu helduko diogu. Egurre!

Usurbil 25-21 DECA Elgoibar

Angulak eskatu Aginagatik igarotzerakoan, eta gula-poltsekin etxeratu ginen. Gaizkiulertu horrengatik, afariko menua aldatu beharrean egokitu ginen, eta Oikiako oilasko ederrak dastatzen aritu ginen neurketa berdindu arte.

Arrasate 12-20 HOTEL TXARRIDUNA Elgoibar

Lehenengo zatian ez ginen fin ibili. Defentsan kontzentrazio falta izan genuen hasieratik, eta golak erraz sartzen zizkiguten. Erasoan ere, jaurtiketa asko huts egin genituen. Hala ere, atsedenaldira gol bateko diferentziarekin bukatu genuen, 9-8. Bigarren zatian, aldiz, gogotsu eta kontzentratuta irten ginen, bai defentsan eta bai erasoan ere. Horren ordaina, markagailuan aurretik jartzea izan zen eta, pixkanaka, aldea handitu partida bukatu arte. Gora, mutilak!! Bagoaz poliki-poliki!!

CHICAS

Jornada intensa repleta de partidos.

Nuestras benjamines de la escuela SUKIA disputaron el derby local apasionante. En estos casos

lo de menos es el resultado y lo importante es la evolución e ilusión que las niñas demuestran

semana tras semana. Estamos convencidos de que si seguís trabajando todas de esta manera,

llegareis a ser grandes jugadoras.

El equipo infantil PNEUMAX no pudo contra el Ordizia (22-21). Partido muy disputado, el

marcador no ha tenido un claro dueño desde el principio, aunque al descanso fuimos (8-11) a

favor. El segundo tiempo empezamos un poco dormidas y nos hicieron un parcial de 4-0. En los

últimos instantes del partido el marcador señalaba (21-21) y al final la balanza se inclinó a

favor de las contrarias. Seguro que otro día nosotras tendremos más suerte.

BACALAOS ALKORTA  no pudo contra el Orio (27-11). Partido en el que las contrarias fueron

superiores desde el primer momento. Hay mucho trabajo por delante y pondremos todo el

interés en mejorar.

El DARIO empató su encuentro contra otro de los equipos de Orio (20-20). Primera parte

completa, intensas en defensa, buenas conducciones de balón y ataques cómodos. En la

segunda parte hemos empezado bien, pero no hemos podido mantener la intensidad y no

hemos podido lograr la victoria; de todas maneras, semana tras semana es evidente la mejora.

Por último, las chicas del CIMDE. A pesar de la victoria, no ha sido uno de nuestros mejores

partidos. A destacar la gran actuación de nuestra portera.

Nuestros equipos cadetes territoriales han tenido una de cal y otra de arena este fin de

semana.

Jauja (Mutriku) 20 TECNIFUELLE 21, partido muy ajustado. Aunque hayamos tenido gran parte

del encuentro el control no hemos sabido jugar con el marcador, pero al final con la actitud y

amor propio de nuestras jugadoras hemos podido traer los dos puntos a casa.

El NEURRI, en cambió, no pudo contra el Tolosa en Elgoibar (23-24). Un encuentro en el que no

tuvimos nuestro día. Poca agresividad en defensa permitiendo que anotasen muy fácilmente.

A seguir trabajando e intentar ser más competitivas para poder lograr buenos resultados.

El Juvenil ASTIGARRAGA no pudo contra el Usurbil en el Olaizaga (20-30). Desde el principio

nos costó meternos en el partido, ellas lo aprovecharon y se pusieron por delante en el

marcador. A medida que iban pasando los minutos, las nuestras se encontraban más cómodas

aunque al descanso nos fuéramos (10-14) abajo. En el segundo tiempo quizás bajamos un poco

los brazos, y de eso se aprovecharon las contrarias. Se termina la primera fase de grupos y el

mérito de estas chavalas es enorme: aún sin portera han hecho un digno papel.

Nuestros equipos de Liga Vasca consiguieron una victoria y una derrota en Pasajes.

Ereintza 20 SALENTO GELATTI 19. Partido flojo el jugado el domingo en Pasajes. En defensa hemos podido robar balones y materializar algunas ocasiones. En la segunda mitad la misma tónica peros al final del partido todo se nos complicó. Mesa, arbitraje, nervios etc. y no pudimos hacernos con los puntos.

Por otro lado, las juveniles del ARILAN lograron vencer (19-24). Desde el principio hemos

salido concentradas y al descanso nos fuimos con una ventaja de 5 goles. La segunda parte

hemos sabido mantener la diferencia y no nos hemos venido abajo. Dos puntos importantes

conseguidos a falta de cuatro jornadas para terminar la primera fase.

Por último, el LAUKO venció al Bera Bera (38-21) en casa. Muy buen partido en todos los

aspectos. Desde el inicio nuestra defensa estuvo muy aplicada y fuimos capaces de conseguir

goles fáciles. Al descanso, 18-11. En la segunda mitad seguimos muy bien en defensa y con

una portería genial conseguimos que en los primeros diez minutos no nos metieran ningún gol

y nosotras salíamos fácilmente al contraataque. En definitiva gran trabajo en todos los

aspectos.

CHICOS

Como todos los años un derbi que nos encanta jugar. El partido fue muy competido con un Eibar que en la primera parte nos hizo mucho daño jugando con su pivote, pero Elgoibar supo parar el juego ofensivo del Eibar con una defensa generosa en ayudas y basculaciones rápidas. En ataque fuimos de menos a más con ritmo y acierto de cara a portería, acabamos perdiendo de 1 en la primera parte. La 2° parte con la ayuda de una afición que no dejo de animar y que lleno el poli hasta arriba llegamos al minuto 20 con una ventaja de 3 goles 23-20, en ese momento el partido se trabó en juego por parte de los 2 equipos. Los últimos minutos fueron trepidantes con la afición animando sin cansancio, no tuvimos suerte, a 12 segundos del final empatados a 25 con el balón en nuestro poder estuvimos a punto de conseguir esa victoria que tanto se merecen nuestros jugadores y afición.

Estamos convencidos de que pronto llegara y tendremos esa alegría y tranquilidad que da la victoria.

”Aupa sanlo” segui horrela

El inicio del partido fue trepidante con un ritmo alto en las idas y venidas en la cancha, mostrando un juego serio y de gran intensidad. El resultado fue parejo llegando al descanso con un resultado en contra de 14-13. Este juego es el que queremos, sobre todo para la 2° fase.

En la segunda parte, sobre todo en los primeros minutos, pudimos empatar 17-17, pero luego se vio que la frescura y el buen hacer de los usurbildarras hicieron mella en los nuestros,  sobre todo en los tiros con gran acierto por los laterales, que hicieron agrandar el resultado adverso con final del partido 32 -27.

Partido post San Andrés trabado y raro. Mal partido en defensa. Tras ganar nuestro primer encuentro al segundo hemos llegado confiados, algo que no está mal, pero cuando la confianza se convierte en falta de tensión defensiva, las cosas se complican. Nos toca preparar el siguiente partido, basándonos en una buena defensa para conseguir ganar con mejores sensaciones. De todos modos, felicitar al equipo por la victoria: no hay dos sin tres. Egurre!

Después de pedir angulas al pasar por Aginaga volvimos con bolsas de gulas. Esta falta de entendimiento nos obligó a variar el menú de la cena, razón por la que estuvimos degustando pollo de Oikia hasta empatar el match.

Mala primera parte.  No estábamos concentrados en defensa y nos metían goles con facilidad. En ataque tampoco estuvimos acertados. Fruto de ello fue irnos al descanso un gol por debajo, 9-8. En la segunda mitad  salimos fuertes  y concentrados en defensa. Gracias a ello y al acierto en ataque le dimos la vuelta al marcador y fuimos ampliando la ventaja hasta el final del partido. Vamos mejorando, equipo. ¡Trabajo hasta el final!