Kronikak eta Emaitzak / Crónicas y Resultados 2021/02/27-28

KRONIKAK

GAURVE ASESORES ELGOIBAR 22-22 LAUKO ERMUKO ERROTABARRI

Lehengo parte berdindua, bukaeran kanpoko ekipoaren baino hobeto egon ginen eta hor diferentzia, deskantsua 11-8.

Bigarren partean gure esklusio bat eta gero , Ermuko taldeak lau hutseko partzial bat sartu zigun markagailua berdinduaz. Hortik aurrera Ermuko taldea hobeto egon zen azkenengo hiru minutuak arte, ondo egon ginela defentsan eta sinistu egin genuen partidua  gurea izan zaikela bi gol behera joan da, azkenean 13 segundu faltan baloia izan genuen partidua irabazteko baina ezin izan zen. Lan bikaina ekipoak egin zuena hasieratik bukaerara.

Lanean jarraitu behar dugu.

????????????

AVEFOR HUESCA 26-24 ALCORTA FORGING GROUP ELGOIBAR

Asobal kantxan jokatutako neurketa honetan atsedenaldiko emaitzari (15-10) buelta ematea lortu zuen taldeak bigarren zatiko bost minututan. Hortik aurrera markagailua parekatua joan zen 53garren minuturaino. Une horretan bi minutu madarikatuak pairatu ondoren neurketa maldan gora jarri zitzaion ekipoari. Jakina da jokalariak entrenatzailearen luzapena izan behar direla kantxa barruan eta soka hori eteten denean gureak egiten dugula. Bestetik, diskotekan 360 minutu jarraian kontzentrazioa mantentzeko gai bagara, nolatan ezingo dugu bada 60 minututan kontzentrazioa mantenduko hainbeste maitatzen dugun kirol joku honetan. Irakasgai hau, “Konzenter” izenekoa, denboraldi amaierako gainditu behar dugu, hurrengo astetik hasita. Balorazio positiboa lortzen hasi ez gero ekipoak aurrerapauso erraldoia emango luke.

URKUNDE ELGOIBAR 38-21 BANKOA ELGOIBAR

Denboraldi hasiera ona izan du garaipenarekin, nahiz eta bi hilabetetan baloirik ez ukitu, gauzak ondo egiteko gogoa zuten, eta hala izan da, defentsa ona eta erasoan ondo aritu da, aurkariak urtebete gutxiago izan arren aurre egin duela eta partidaren momentuetan markagailuan gertu jarri direla azpimarratzea. Denboraldi ona egiteko txerto gisa balioko digu?
GORA URKUNDE.

ORDIZIA ESKUBALOIA 15-16 ASTIGARRAGA GYS SPORT ELGOIBAR

Nahiz eta partida prestatzeko entrenamendu bakarra izan, oso partida ona egin genuen zentzu guztietan. Une oro, markagailuan aurretik joatea lortu genuen. Hala ere, azken minutuetan partida berdintzeko aukera izan zuten aurkariek baina ez zuten lortu. Zenbait gauza hobetzeko, baina aurreko egunean gogora ekarri genituen jokaldiak primeran irten ziren. Nahiz eta denboraldi hau arraroa izan, lehenengo minututik azkenengo minutura borrokatzeko eta irabazteko gogoa erakutsi zuten neskek. Ea noraino iristeko aukera dugun!

SALENTO GELATI ELGOIBAR 24-22 EREINTZA

Hilabeteko geldialdiaren ondoren gogotsu hartu gendun partidua. Gure jokoa gogoratzen, bai atake eta defentsan. Partiduan uneoro joan ginen aurretik nahiz eta bukaeran Ereintzak markagailuan gerturatu. Orain ahal dugula gogor entrenatuko dugu.

Aupa neskak! Bueltan gaude!

NEURRI ELGOIBAR 18-17 TECNIFUELLE ELGOIBAR

Denbora asko eskubaloian jokatu gabe, hala ere partidu oso polita gure neskek egindakoa. Lehenengo jardunaldia eta derbia izan genuen. Partidu oso berdindua, jokalariek zuten urduritasuna nabaria zen, ordea, maila oso ona erakutsi ziguten neskek. Lehenengo zatiko emaitza 7-9 izan zen. Aldiz, bigarren zatian 6-0 defentsa oso ondo planteatu eta markagailuari buelta eman genion bigarren zatian edukitako defentsa onaren ostean. Gure neskek asko disfrutatu zuten partidu osoan zehar eta horrekin gelditzen naiz.

PIZZERIA SALENTO ELGOIBAR 22-22 TOLOSA C.F. ESKUBALOIA-B

CRÓNICAS

Primera parte igualada en la que en la última parte estuvimos más acertadas que el equipo rival, descanso 11-8.

En la segunda parte después de una exclusión a nuestro equipo, el equipo de Ermua nos hizo un parcial de cuatro cero con lo que el marcador se igualo. A partir de ahí el  equipo de Ermua estuvo mejor hasta los últimos tres minutos en los que estuvimos bien en defensa y creímos en poder hacernos con el partido incluso yendo dos abajo, al final tuvimos balón a falta de trece segundos para ganar, pero no pudo ser. Gran partido del equipo que trabajo de principio a fin.

A seguir trabajando.

En este encuentro disputado en cancha Asobal el equipo logro dar la vuelta al marcador al descanso (15-10) en los cinco primeros minutos del segundo tiempo. Desde ese instante hasta el minuto 23 el marcador estuvo parejo. Entonces, en dos minutos para el olvido, el partido se le puso cuesta arriba al equipo. Es sabido que los jugadores deben ser la prolongación del entrenador dentro de la cancha y que cuando esa cuerda se rompe el desenlace esta visto para sentencia. Si somos capaces de mantener la concentración durante 360 minutos seguidos en la discoteca, como no vamos a ser capaces de mantener la concentración durante 60 minutos en un deporte que amamos. Esta asignatura, con título “Concentre”, hay que superar para el final de la temporada, empezando desde ya, y en la medida que la valoración vaya siendo positiva, iremos dando un gran salto cualitativo.

Buen comienzo de temporada con Victoria, pese a no tocar balón en 2 meses los chavales tenían ganas de hacer las cosas bien y así ha sido, bien defensa y bien en ataque, reseñar que el equipo rival pese a ser de un año menos han plantado cara y en momentos del partido se han puesto cerca en el marcador. ¿Nos servirá como vacuna para forjar una buena temporada?

Después de haber entrenado una vez después de haber parado a principios de enero, hemos hecho un muy buen partido en todos los sentidos. Hemos conseguido ir por delante todo el partido. Aún así, los últimos minutos nos han apretado y han tenido el gol del empate, pero han fallado. Sobre todo, falta mejorar la defensa y el juego con el pivote. Por lo demás, se han puesto a prueba las jugadas entrenadas ayer y han salido muy bien. Han peleado desde el minuto 1 hasta el 60 y todas han demostrado que, a pesar de esta extraña temporada, todas vienen a darlo todo y quieren llegar muy lejos. Veremos adónde nos permite llegar esta situación.

Mucho tiempo sin saber nada del balonmano, aún así pudimos disfrutar de un partido muy bonito. Primera jornada de la liga y empezábamos con un precioso derbi. Se notaron los nervios que tenían las jugadoras por el hecho de ser derbi pero aún así mostraron un buen nivel. Al descanso nos fuimos con un 7-9 en el marcador. Respecto a la segunda parte, salimos muy enchufados y después de plantear una buena defensa 6-0, le pudimos dar la vuelta al marcador. Me quedo con lo más importante, lo bien q lo pasaron en el partido.

Después del parón de un mes, salimos al campo con ganas y recordando nuestro juego tanto en ataque como en defensa. En todo el partido fuimos por arriba aunque el Ereintza se arrimo en el último instante. Ahora que podemos vamos a entrenar duro para coger ritmo y disfrutar.